ukendehusk

Річниця відкриття Центру надання адміністративних послуг

Річниця відкриття Центру надання адміністративних послуг

Рік тому, 17.05.2021 року, в Баранинській ТГ відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг.

Цей рік став роком становлення, впровадження нових, сучасних методів роботи, застосування програмного забезпечення, та найбільше - копіткої праці керівництва громади та колективу ЦНАП. Щоденно адміністратори допомагають вирішити проблеми численної кількості відвідувачів. За цей час ЦНАПом забезпечено надання понад 3 000 адміністративних послуг.

 Підписано Угоди про співробітництво з Управлінням Державної міграційної служби України , Управлінням соціального захисту населення, Управлінням Держспоживслужби,  Управлінням Держпраці, Департаментом екології ,  Меморандум з Головним управлінням Держгеокадастру .

   За цей час ЦНАП має свої досягнення. З моменту свого заснування кількість послуг, які надаються  населенню, постійно збільшується. На сьогодні у Центрі можна вирішити широкий спектр питань.  Найчастіше відвідувачі звертаються, щоб здійснити реєстрацію місця проживання, нерухомого майна, оформити соціальні допомоги та житлові субсидії, за послугами Держгеокадастру, архітектури та будівництва. У приміщенні Центру проводиться прийом громадян спеціалістами Пенсійного фонду.

Для зручності громадян, які на прийом у ЦНАП  приходять разом з дітьми, облаштовано  ігровий куточок, а також пеленальний столик для немовлят. Відвідувачі мають можливість скористатись безкоштовним WI-FI . В Центрі встановлений платіжний термінал для приймання платежів за надання адміністративних послуг, а саме за  реєстрацію місця проживання, реєстрацію нерухомого майна, державну реєстрацію шлюбу, держмито.

Керівництво ОТГ разом з начальником ЦНАП вважають, що зупинятися на досягненому не можна. Необхідно постійно думати над розвитком ЦНАП, щоб він дійсно був потрібний відвідувачам. Серед основних напрямків роботи і планів була закупівля обладнання для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів  та запровадження цих послуг у ЦНАПі Баранинської громади вже до кінця року . Були виділені кошти з місцевого бюджету з метою реалізації цієї мети.

 Однак, війна  внесла свої корективи у плани та перспективи розвитку як країни в цілому, так і на роботу ЦНАП зокрема. Фактично надання адміністративних послуг у ЦНАП було призупинено з першого дня повномасштабного вторгнення. Адже більшість послуг, що надаються у ЦНАП потребують виконання дій у відповідних державних реєстрах. Однак, ЦНАП і в цей критичний для держави час знайшов своє важливе місце. Зросла актуальність соціальної підтримки  громадян, які потрапили у складні життєві обставини, збереження соціальної допомоги особам, що отримували її до війни. Досить швидко була адаптована до війни сфера соціального захисту. Адміністративні послуги соціального характеру були пролонговані без потреби додаткового звернення до органів соцзахисту.

    У зв’язку з вимушеним переміщенням мільйонів людей набули актуальності і нового «розвитку» послуги для ВПО (внутрішньо переміщених осіб). З березня місяця адміністраторами ЦНАП було зареєстровано , видано довідки  та  оформлено документи для отримання щомісячної допомоги на проживання для ВПО понад двом тисячам  осіб, які тимчасово перемістилися на територію  Баранинської ТГ. Хоча через велике навантаження на ПК «Соціальна громада» , через який здійснюється облік ВПО через ЦНАП,  швидкість опрацювання заяв  була дуже утруднена. При цьому адміністратори  ЦНАП виснажливо працювали в режимі 24/7  для того, щоб забезпечити право кожної ВПО на отримання доооги.

У річницю відкриття нового ЦНАПу керівництво громади на чолі з сільським головою Юрієм Марусяком  Подякою відзначило сумлінну працю адміністраторів, вдячними словами відгукнулись про компетентність при виконанні своїх обов’язків, а також бажали   успіхів в повсякденній роботі, теплих слів відвідувачів і задоволення від роботи. У свою чергу, начальниця відділу Неля Окаль подякувала керівникам громади за розуміння і підтримку, а колективу – за роботу.

Print Friendly and PDF
Переглянули 393 Вівторок, 17 травня 2022 14:24

Адреса та контакти

  • Ужгородський р-н, с. Баранинці, Центральна, 42
  • 0312 734 287
  • barsilrada@gmail.com
  • Ми на карті

Прийом громадян

Від понеділка по п'ятницю
8:00 - 17:00

Ми завжди на зв'язку99%