ukendehusk

Співпраця з Баранинською територіальною громадою - Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Співпраця з Баранинською територіальною громадою - Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

З метою налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, 20 травня директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко та заступник начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Юрій Щербей завітали до Баранинської територіальної громади. Фахівці провели робочу зустріч з головою Баранинської ТГ Юрієм Марусяк, секретарем Світланою Хома та керівником ЦНАПу Баранинської ТГ Нелею Окаль. Під час зустрічі обговорені питання співпраці місцевого центру з територіальною громадою: проведення прийому громадян, правопросвітницьких заходів на базі ТГ, надання методичних рекомендацій тощо.
 
Доступ до інформації є одним із ключових рушіїв сталого розвитку й одним із головних принципів, що лежить в основі Декларації прав людини. Оскільки людина є найвищою соціальною цінністю держави, в Україні створюються належні умови для правової обізнаності, грамотності суспільства. Так, одним із важливих напрямків роботи системи БПД є підвищення рівня правової культури, свідомості населення.
 
У межах заходу працівники Ужгородського місцевого центру провели інформативний захід на тему “Система БПД та земельна реформа в Україні” на базі ЦНАП Баранинської ТГ.
Працівники центру роз’яснили порядок звернення до системи БПД, основні положення земельної реформи в Україні. Крім того, працівникам територіальної громади надано методичні рекомендації “Запобігання та протидія домашньому насильству”, розроблені Ужгородським місцевим центром з надання БВПД.
 
Також фахівці БПД завітали до Яроцької загальноосвітньої школи I-II ст. , в якій Юрій Щербей провів пізнавальний урок на тему “Твої права — твій надійний захист” для учнів 9 класу. Усі діти рівні у своїх правах! В усіх діях щодо дітей першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини. Держава вживає всіх необхідних законодавчих, адміністративних, соціальних і просвітніх заходів з метою захисту дитини від усіх форм фізичного та психологічного насильства, образи чи зловживань, відсутності піклування чи недбалого і брутального поводження та експлуатації.
 
Захист прав дітей в Україні здійснюється:
• прокуратурою;
• органом опіки та піклування;
• органами внутрішніх справ.
 
Діти мають не тільки знати про свої права, а й вміти їх захищати. В Україні діє всеукраїнська «гаряча лінія» - для дітей та про дітей. Лінію, яка діє за номером 116111 або 0 800 500 225, відкрили у Міжнародному жіночому правозахисному центрі «Ла Страда-Україна». 116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства. Національна поліція України за номерами телефонів: lO2 або O 8OO 5OO 2O2;Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.
 
Тут маленькі українці знайдуть підтримку та пораду стосовно своїх проблем, якими їм нема з ким поділитися.
Цього ж дня, Михайло Давиденко та Юрій Щербей домовилися про співпрацю з старостами с. Стрипа та с. Ярок.
Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ужгород, Закарпатська область, вул. Загорська, буд. 51, тел.- 095-489-14-36, 0312-64-15-05, e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .
 
Бюро правової допомоги Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходяться за адресою:
- Перечинське бюро правової допомоги: м. Перечин, Ужгородська, 43, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел.: 03145-2-34-57, 068-265-9190.
- Великоберезнянське бюро правової допомоги: смт.Великий Березний, Шевченка, 27, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел.: 03135-2-34-07, 099-727-23-72.
Print Friendly and PDF
Переглянули 499 П'ятниця, 21 травня 2021 16:42

Адреса та контакти

  • Ужгородський р-н, с. Баранинці, Центральна, 42
  • 0312 734 287
  • barsilrada@gmail.com
  • Ми на карті

Прийом громадян

Від понеділка по п'ятницю
8:00 - 17:00

Ми завжди на зв'язку99%