ukendehusk

Збільшити надходження Баранинської ТГ можуть земельний та туристичний податки

Збільшити надходження Баранинської ТГ можуть земельний та туристичний податки

Про це йшлося під час робочої зустрічі начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області Іллі Матьоли та голови Баранинської територіальної громади Юрія Марусяка.
Робоча зустріч відбулась з метою налагодження конструктивної співпраці між податковим відомством та територіальною громадою, зокрема це стосується якісного проведення інвентаризації об’єктів оподаткування, прийняття рішень щодо ставок місцевих податків та зборів, автоматичного списання податкового боргу, штрафних санкцій та пені, списання сум недоїмки з єдиного внеску, використання реєстраторів розрахункових операцій.
 
Як зазначив Ілля Матьола, кожен повинен розуміти, що сплачуючи податки, він робить внесок у розвиток своєї громади.
Особливу увагу податківці звертали на проведенні інвентаризації земельних ділянок, звірці чинних договорів оренди, неоформленому землекористуванні на території громади, сплаті земельного податку як фізичними та і юридичними особами. Наразі борг зі сплати земельного податку на території громади становить понад 700 тис. гривень.
Відтак фахівці податкового відомства поінформували присутніх голову та представників територіальної громади про зміни, які стосуються здачі в оренду земельних ділянок платниками єдиного податку. Зокрема, починаючи з 1 липня 2020 року, обов’язок нараховувати, сплачувати та подавати податкову звітність із земельного податку покладено на платників єдиного податку 2-3 групи.
 
Також посадовці наголосили, що одним із резервів надходжень коштів до бюджету громади є сплата туристичного збору. Ілля Матьола звернув увагу голів на проведенні аналізу наявного переліку податкових агентів (юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадян, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі)).
Приділено під час робочої зустрічі увагу й прийняттю рішень щодо ставок місцевих податків та зборів. Зокрема, податківці наголосили, що при прийнятті рішень, необхідно враховувати баланс між потребами громади та фінансовою спроможністю платників. Необхідно також врахувати, що в разі порушення процедури оприлюднення рішень щодо ставок, вони можуть бути визнанні недійсними.
 
Слід відмітити, що до складу Баранинської територіальної громади входять Баранинська, Великолазівська, Руськокомарівська, Холмецька, та Яроцька сільська рада. Відтак на цій території здійснюють діяльність 724 платники податків, з яких 239 – юридичні особи та 485 фізичних осіб.
ДПС у Закарпатській області.
 
Print Friendly and PDF
Переглянули 642 П'ятниця, 12 лютого 2021 11:28

Адреса та контакти

  • Ужгородський р-н, с. Баранинці, Центральна, 42
  • 0312 734 287
  • barsilrada@gmail.com
  • Ми на карті

Прийом громадян

Від понеділка по п'ятницю
8:00 - 17:00

Ми завжди на зв'язку99%