ukendehusk

Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 19 квітня 2024

Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 19 квітня 2024
Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 р. № 300 затверджено зміни, що вносяться до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.
 
Даною постановою передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються для надання підтримки за такими напрямами:
- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
- спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності;
- спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець;
- окрема бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності на територіях, на яких завершено ведення бойових дій, та на територіях, тимчасову окупацію яких завершено.
 
Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:
- бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у розмірі 4000 гривень на 1 гектар;
- спеціальної бюджетної дотації для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 7000 гривень на одну корову;
- спеціальної бюджетної дотації для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець;
- окремої бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності на територіях, визначених абзацом п’ятим пункту 5 цього Порядку, — у розмірі 8000 гривень на 1 гектар.
 
Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.
 
Опубліковано в Новини
В’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу в межах Ужгородського району здійснюється на підставі дозволу виданого 94 прикордонним загоном Державної прикордонної служби України. Такий дозвіл діє лише в межах прикордонної смуги на території Ужгородського району Закарпатської області. Дозвіл надається на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дня надходження звернення.
 
З 1 травня 2024 року на підставі ст. 24 Закону України "Про державний кордон України" п.17 та п. 40 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою КМУ від 27.07.1998 року №1147 для перетину прикордонних смуг Вам необхідно отримати ДОЗВІЛ.
 
Які документи та куди подати для отримання дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу описано нижче.
 
Для отримання дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу в межах Ужгородського району Закарпатської області (зона відповідальності 94 прикордонного загону) особа повинна:
- подати звернення особисто (через законного представника), або надіслати його поштою за адресою: м. Чоп, вулиця Головна 55а, в/ч 1493; на електронну адресу 94-го прикордонного загону Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ; залишити документи у сільській раді або в старостинському окрузі, які передадуть для подальшого отримання дозволу в 94 прикордонний загін.
В зверненні вказується:
- прізвище, ім’я та по батькові (за наявності);
- дата народження;
- громадянство особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги;
- реквізити документа, що посвідчує її особу;
- місце проживання (місце перебування);
- засоби зв’язку;
- вид дозволу (на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск);
- строк дії дозволу (для дозволів на в’їзд і провадження робіт);
- мета отримання дозволу;
- правові підстави для отримання дозволу.
 
Дозвіл для мешканців, які проживають, перебувають та будуть тимчасово перебувати, розташованих у межах прикордонної смуги 5 км., надається безстроково.
 
До звернення громадян України про надання дозволу додаються:
-копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, а також повноваження на подання -звернення — у разі подання звернення законним представником або уповноваженою особою.
В межах Ужгородського району такими населеними пунктами є: Ужок, Волосянка, Верховина Бистра, Лубня, Загорб, Стужиця, Домашин, Сіль, Княгиня. Стричава, Забрідь, В. Березний, М. Березини, Завосино, Новоселиця, Кам’яниця, Гута, Невицьке, Оноківці, Ужгород, Сторожниця, Тарнівці, Ботфалва, Шишлівці, Батфа, Палло, Галоч, Паладь Комарівці, Малі Селменці, Сюрте, Тийглаш, Тисауйфалу, Есень, Саловка, Петрівка, Соломонове, Чоп, Тисаашвань, Червоне,.
За перебування в прикордонній смузі без відповідного дозволу передбачена адміністративна відповідальнісь, а саме: накладання штрафу на громадян від 50 до 100 ( 850,00 – 1700,00 грн. ) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від 100 до 150 ( 1700,00 – 2550,00 грн. ) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
Опубліковано в Новини

Адреса та контакти

  • Ужгородський р-н, с. Баранинці, Центральна, 42
  • 0312 734 287
  • barsilrada@gmail.com
  • Ми на карті

Прийом громадян

Від понеділка по п'ятницю
8:00 - 17:00

Ми завжди на зв'язку99%