ukendehusk

Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 16 серпня 2021

Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 16 серпня 2021

Повідомляємо, що в період з 16 по 23 серпня 2021 року поля ТОВ „Агро-Свобода”, які розташовані на території Баранинської сільської ради, буде оброблено препаратами:

  • Гербіцид Блейд
  • Гербіцид Харума
  • Гербіцид Напалм

Обробка полів буде проводитись при напрямку вітру від населених пунктів при швидкості вітру не більше 5 метрів за секунду.

Дані препарати допущені для використання в Україні.

Препарати є безпечними для здоров’я людей і навколишнього природного середовища, водночас їх використання потребує дотримання окремих вимог, зокрема: у період внесення препаратів не допускається перебування людей, тварин, птиці на відстані ближче 500 м до полів, які обробляються препаратом.

Прошу дану інформацію довести до відома населення села Довге Поле, Ужгородського району, Закарпатської області, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

З повагою, директор ТОВ „Агро-Свобода”

Опубліковано в Новини

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» - це міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та благоустрою територій, очистки берегів. Акція традиційно відбудеться в третю суботу вересня в 24 регіонах України та 180 країнах світу - 18 вересня 2021 року о 10:00, з дотриманням карантинних норм та обмежень. Організатори закликають долучатись кожного. Акція відбувається з метою формування культури чистоти і дбайливого ставлення до довкілля, зменшення негативного впливу громадян на навколишнє середовище, розвитку всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові громад.

Організатори - Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Всеукраїнської асоціації громад, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа. В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни. У межах підготовки акції буде проведено робочі наради організаційних комітетів, онлайн навчання для координаторів та учасників, найбільшого прибирання країни та інші заходи. Деталі в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org. Загальна ідея акції полягає в тому, щоб об’єднати громадян та зробити Україну чистою разом!

У межах акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами, відповідальним споживанням ресурсів, сортуванням в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, плануються різні формати участі: колективні, групові, сімейні таіндивідуальні прибирання з дотриманням соціальної дистанції, активізація можливості роздільного збору вторинної сировини й здача відсортованого в найближчий пункт прийому задопомогою Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини www.recyclingpoints.org. Зробимо Україну чистою разом!

Чому вам варто вийти на прибирання?

За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на людину. Переважна більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен перебуває на землі до 200 років, пластик – понад 500 років, а їх спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, мийні засоби та інші хімікати.

Просимо за можливості поширити інформацію про захід серед мешканців територіальних громад та запрошувати до участі якомога більшу кількість мешканців, трудових колективів комунальних служб і підприємств, працівників закладів освіти, школярів та студентів. Захід має важливу ціннісну та іміджеву складову.

Опубліковано в Новини

21 липня 2021 року набрав чинність Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Задля створення сприятливих умов для одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, на субсайті Головного управління ДПС у Закарпатській області (https://zak.tax.gov.ua/) та на сторінці ДПС у Закарпатській області в соцмережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia ) щоденно розміщуються інформаційно-роз’яснювальні матеріали. Крім того, на субсайті створений спеціальний банер щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya), де розміщуються роз’яснення для платників, відповіді на найбільш актуальні запитання, інформаційні листи тощо.

З метою інформування громадськості з питань подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації фізичними особами, розміщуємо інформаційно-розяснювальні повідомлення, що додаються.

Щодо ставок збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

Опубліковано в Новини

Адреса та контакти

  • Ужгородський р-н, с. Баранинці, Центральна, 42
  • 0312 734 287
  • barsilrada@gmail.com
  • Ми на карті

Прийом громадян

Від понеділка по п'ятницю
8:00 - 17:00

Ми завжди на зв'язку99%